Raskošna torta: Recept za raffaello cheesecake bez pečenja

Raffaello cheesecake je prekrasan desert za lagano ljetno uživanje, priprema se brzo, jednostavno i bez pečenja

Raskošna torta: Recept za raffaello cheesecake bez pečenja
Foto: Su.S./Okusno.je
Baza se sastoji od maslaca, mljevenih keksa i badema. Krema uključuje bijelu čokoladu, krem sir, kiselo vrhnje, kokosovo brašno i šlag. Desert se prelije glatkom čokoladnom smjesom od bijele čokolade i vrhnja te hladi nekoliko sati. Može se dodatno dekorirati prije posluživanja. Za bezglutensku verziju dovoljno je koristiti kekse bez glutena.

Sastojci

100 grama maslaca
150 grama keksa s maslacem
50 grama prženih mljevenih badema
275 grama bijele čokolade
350 grama krem sira
70 grama šećera
1 vrećica vanilin šećera
50 grama kiselog vrhnja
2 žličice limunovog soka
60 grama kokosovog brašna
300 ml vrhnja za šlag
1 vrećica učvršćivača za vrhnje za šlag
70 ml slatkog vrhnja

Priprema

01.

Kalup za tortu promjera 20 cm s unutarnje strane obložimo aluminijskom folijom ili papirom za pečenje.

02.

Maslac otopimo, a kekse zdrobimo ili sameljemo. Pomiješamo ih s mljevenim bademima i smjesu stavimo kalup. Jednako je rasporedimo, izravnamo i pritisnemo kako bismo dobili ravnomjernu podlogu za tortu.

03.

Za kremu otopimo 125 grama bijele čokolade na pari. U zdjelu stavimo krem sir, šećer i vanilin šećer te dobro izmiksamo. Dodamo kiselo vrhnje, limunov sok i sol, pa promiješamo. Zatim umiješamo otopljenu bijelu čokoladu i kokosovo brašno.

04.

U drugu zdjelu ulijemo vrhnje za šlag i dodamo učvršćivač za šlag tijekom miksanja. Miksamo dok ne dobijemo čvrsti šlag.

05.

Šlag lagano umiješamo u kokosovu kremu, koju zatim ravnomjerno rasporedimo preko biskvitne podloge i izravnamo vrh. Tortu stavimo u hladnjak da se krema stisne.

06.

Za preljev izlomimo u zdjeli 150 grama bijele čokolade. Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja, prelijemo preko čokolade i pričekamo minutu. Zatim dobro promiješamo dok ne dobijemo glatku čokoladnu smjesu, kojom prelijemo tortu.

07.

Tortu stavimo u hladnjak na najmanje 2 sata ili preko noći. Prije rezanja uklonimo obruč ili okvir i foliju ili papir za pečenje. Tortu po želji ukrasimo prije posluživanja.

Savjet

Hlađenje slastice nije uključeno u vrijeme pripreme!

žena.hr
16.8.2024.