Raffaello cheesecake je prekrasan desert za lagano ljetno uživanje, priprema se brzo, jednostavno i bez pečenja
Raskošna torta: Recept za raffaello cheesecake bez pečenja
Sastojci
Priprema
Kalup za tortu promjera 20 cm s unutarnje strane obložimo aluminijskom folijom ili papirom za pečenje.
Maslac otopimo, a kekse zdrobimo ili sameljemo. Pomiješamo ih s mljevenim bademima i smjesu stavimo kalup. Jednako je rasporedimo, izravnamo i pritisnemo kako bismo dobili ravnomjernu podlogu za tortu.
Za kremu otopimo 125 grama bijele čokolade na pari. U zdjelu stavimo krem sir, šećer i vanilin šećer te dobro izmiksamo. Dodamo kiselo vrhnje, limunov sok i sol, pa promiješamo. Zatim umiješamo otopljenu bijelu čokoladu i kokosovo brašno.
U drugu zdjelu ulijemo vrhnje za šlag i dodamo učvršćivač za šlag tijekom miksanja. Miksamo dok ne dobijemo čvrsti šlag.
Šlag lagano umiješamo u kokosovu kremu, koju zatim ravnomjerno rasporedimo preko biskvitne podloge i izravnamo vrh. Tortu stavimo u hladnjak da se krema stisne.
Za preljev izlomimo u zdjeli 150 grama bijele čokolade. Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja, prelijemo preko čokolade i pričekamo minutu. Zatim dobro promiješamo dok ne dobijemo glatku čokoladnu smjesu, kojom prelijemo tortu.
Tortu stavimo u hladnjak na najmanje 2 sata ili preko noći. Prije rezanja uklonimo obruč ili okvir i foliju ili papir za pečenje. Tortu po želji ukrasimo prije posluživanja.
Savjet
Hlađenje slastice nije uključeno u vrijeme pripreme!