Rebra sa zelenim mahunama

Rebra sa zelenim mahunama

Sastojci

0 kom 250 g zelenih mahuna
0 kom solju
0 kom 375 g debelih rebara (masnih)
0 kom 300 g krumpira
0 kom 125 ml (1/8 l) vode
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Savjet:

Priprema

01.

očistiti od konaca, oprati, izlomiti na 3 cm dugačke komade, posuti

02.

i staviti u vrećicu za pečenje (foliju);

03.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, u trlja ti sol, staviti u vrećicu za pečenje (foliju) ispred mahuna;

04.

oguliti, oprati, izrezati na kocke, posoliti, staviti u foliju;

05.

doliti, otvorenu stranu vrećice stisnuti, vrećicu zatvoriti 2 cm od ruba štipaljkom; gornju stranu na nekoliko mjesta probosti čačkalicom; staviti na vatrostalnu pliticu i peći u sredini pećnice na rešetki (ispod rešetke može biti posudica u koju se cijedi mast)

06.

oko 200

07.

oko 3 1/2

08.

oko 70 min; vrećicu s jedne strane razrezati, mahune, rebra i krumpir složiti na zagrijani pladanj.

09.

po želji od preostale tekućine napraviti umak; tekućinu zgusnuti brašnom, dodati sol, papar, vinjak.

žena.hr
2.7.2013.