očistiti od konaca, oprati, izlomiti na 3 cm dugačke komade, posuti
Sastojci
0 kom 250 g zelenih mahuna
0 kom solju
0 kom 375 g debelih rebara (masnih)
0 kom 300 g krumpira
0 kom 125 ml (1/8 l) vode
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Savjet:
Priprema
01.
02.
i staviti u vrećicu za pečenje (foliju);
03.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, u trlja ti sol, staviti u vrećicu za pečenje (foliju) ispred mahuna;
04.
oguliti, oprati, izrezati na kocke, posoliti, staviti u foliju;
05.
doliti, otvorenu stranu vrećice stisnuti, vrećicu zatvoriti 2 cm od ruba štipaljkom; gornju stranu na nekoliko mjesta probosti čačkalicom; staviti na vatrostalnu pliticu i peći u sredini pećnice na rešetki (ispod rešetke može biti posudica u koju se cijedi mast)
06.
oko 200
07.
oko 3 1/2
08.
oko 70 min; vrećicu s jedne strane razrezati, mahune, rebra i krumpir složiti na zagrijani pladanj.
09.
po želji od preostale tekućine napraviti umak; tekućinu zgusnuti brašnom, dodati sol, papar, vinjak.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb