očistiti, prepoloviti, narezati na ploške;
Sastojci
0 kom 250 g luka
0 kom 250 g duguljastih paprika
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom 250 g rajčice
0 kom sol, papar, slatku papriku 2 žlice ulja
0 kom 4 poparene mesne kobasice 4 ploške masne slanine (oko 1/2 cm debele)
0 kom 2-3 usoljena krastavca
0 kom četvrtine rajčice
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom Struja:
0 kom Plin:
Priprema
01.
02.
raspoloviti, odstraniti peteljku, sjemenke i bijele stijenke, oprati, narezati na prutiće
03.
oko 1 h
04.
bijeli ili polubijeli kruh.
05.
nakratko potopiti u vruću vodu, staviti u hladnu vodu, skinuti kožicu, narezati na ploške; povrću dodati
06.
umiješati, staviti u oplahnuti glineni lonac;
07.
oba dodatka narezati na oko 3 cm dugačke komade;
08.
narezati na oko 1/2 cm debele ploške
09.
sva četiri sastojka nabosti naizmjence na 5-6 ražnjića, položiti na povrće;
10.
izmiješati sa slatkom paprikom, namazati ražnjiće, poklopiti lonac i staviti u pećnicu.
11.
-225
12.
oko 4-5
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb