Ražnjići od mesnih kobasica s povrćem

Ražnjići od mesnih kobasica s povrćem

Sastojci

0 kom (u glinenom loncu - slika dolje)
0 kom 250 g luka
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom 250 g duguljastih paprika
0 kom 250 g rajčice
0 kom sol, papar, slatku papriku 2 žlice ulja
0 kom 4 poparene mesne kobasice 4 ploške masne slanine (oko 1/2 cm debele)
0 kom 2-3 usoljena krastavca
0 kom četvrtine rajčice
0 kom 1 žlicu ulja
0 kom Struja:

Priprema

01.

očistiti, prepoloviti, narezati na ploške;

02.

raspoloviti, odstraniti peteljku, sjemenke i bijele stijenke, oprati, narezati na prutiće

03.

oko 1 h

04.

bijeli ili polubijeli kruh.

05.

nakratko potopiti u vruću vodu, staviti u hladnu vodu, skinuti kožicu, narezati na ploške; povrću dodati

06.

umiješati, staviti u oplahnuti glineni lonac;

07.

oba dodatka narezati na oko 3 cm dugačke komade;

08.

narezati na oko 1/2 cm debele ploške

09.

sva četiri sastojka nabosti naizmjence na 5-6 ražnjića, položiti na povrće;

10.

izmiješati sa slatkom paprikom, namazati ražnjiće, poklopiti lonac i staviti u pećnicu.

11.

-225

12.

oko 4-5

žena.hr
11.6.2015.