Ražnjići od janjetine

Ražnjići od janjetine

Sastojci

0 kom 800 g janjeće plećke (bez kosti)
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 250 ml (1/4 l) ulja
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 1 čajnom žličicom soli
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 1 žlicu mljevenog curryja 1 čajnu žlicu đumbira u prahu 2 žlice limunova soka
0 kom 2 crvene paprike
0 kom 100 g slanine
0 kom 4 glavice luka
0 kom 4 listića lovora

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti masnoću i žilice, narezati na oko 4 cm debele ploške;

02.

očistiti, sitno narezati očistiti,

03.

zagrijati u tavi i peći ražnjiće dok ne porumene.

04.

oko 10 min.

05.

riža s curryjem i grožđicama, salata od naranči i poriluka.

06.

narezati na ploškice i sa

07.

zgnječiti nožem

08.

staviti u zdjelu zajedno s lukom i zgnječenim češnjakom;

09.

dodati, promiješati, u to uvaljati meso i pokriveno ostaviti da stoji oko 4 sata;

10.

raspoloviti, ukloniti peteljku, sjemenke i bijele stijenke, oprati i narezati na oko 4 cm velike komade;

11.

narezati na oko 4 cm velike ploške;

12.

očistiti, razrezati na četvrtine:

13.

sve dodatke nabosti naizmjence na štapiće;

žena.hr
8.3.2013.