oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, odstraniti masnoću i žilice, narezati na oko 4 cm debele ploške;

Sastojci
0 kom 800 g janjeće plećke (bez kosti)
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 250 ml (1/4 l) ulja
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 1 čajnom žličicom soli
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 1 žlicu mljevenog curryja 1 čajnu žlicu đumbira u prahu 2 žlice limunova soka
0 kom 2 crvene paprike
0 kom 100 g slanine
0 kom 4 glavice luka
0 kom 4 listića lovora
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno narezati očistiti,
03.
zagrijati u tavi i peći ražnjiće dok ne porumene.
04.
oko 10 min.
05.
riža s curryjem i grožđicama, salata od naranči i poriluka.
06.
narezati na ploškice i sa
07.
zgnječiti nožem
08.
staviti u zdjelu zajedno s lukom i zgnječenim češnjakom;
09.
dodati, promiješati, u to uvaljati meso i pokriveno ostaviti da stoji oko 4 sata;
10.
raspoloviti, ukloniti peteljku, sjemenke i bijele stijenke, oprati i narezati na oko 4 cm velike komade;
11.
narezati na oko 4 cm velike ploške;
12.
očistiti, razrezati na četvrtine:
13.
sve dodatke nabosti naizmjence na štapiće;
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb