Za cumberland-umak
Sastojci
0 kom kora 1 naranče (neprskane)
0 kom 3 žlice crnog vina
0 kom 250 g želea od ribiza 2 žličice senfa
0 kom solju limunovim sokom crnim vinom.
0 kom 500 g jelenjeg hrpta (bez kosti)
0 kom 100 g mesnate slanine 1 kiseli krastavac
0 kom 4 žlice ulja
0 kom Vrijeme pečenja ražnjića:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
oprati, očistiti od bijele kožice, narezati na tanke rezance, pomiješati sa
03.
pire krumpir ili kroketi od krumpira, salata.
04.
prokuhati u maloj posudi 10 min i ohladiti;
05.
promiješati šibom za snijeg, dodati naranču s crnim vinom; umak začiniti
06.
Za ražnjiće na lugarski način
07.
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, očistiti od žilica;
08.
narezati na oko 2 cm velike kocke i naizmjence nabadati na ražnjiće;
09.
zagrijati u tavi i popržiti ražnjiće sa svih strana; posoliti i popapriti poslužiti uz cumberland-umak.
10.
oko 10 min
11.
oko 12 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb