Ražnjići na lugarski način s cumberland-umakom

Ražnjići na lugarski način s cumberland-umakom

Sastojci

0 kom kora 1 naranče (neprskane)
0 kom 3 žlice crnog vina
0 kom 250 g želea od ribiza 2 žličice senfa
0 kom solju limunovim sokom crnim vinom.
0 kom 500 g jelenjeg hrpta (bez kosti)
0 kom 100 g mesnate slanine 1 kiseli krastavac
0 kom 4 žlice ulja
0 kom Vrijeme pečenja ražnjića:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

Za cumberland-umak

02.

oprati, očistiti od bijele kožice, narezati na tanke rezance, pomiješati sa

03.

pire krumpir ili kroketi od krumpira, salata.

04.

prokuhati u maloj posudi 10 min i ohladiti;

05.

promiješati šibom za snijeg, dodati naranču s crnim vinom; umak začiniti

06.

Za ražnjiće na lugarski način

07.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, očistiti od žilica;

08.

narezati na oko 2 cm velike kocke i naizmjence nabadati na ražnjiće;

09.

zagrijati u tavi i popržiti ražnjiće sa svih strana; posoliti i popapriti poslužiti uz cumberland-umak.

10.

oko 10 min

11.

oko 12 min

žena.hr
13.8.2015.