Razljevača od krumpira

Razljevača od krumpira

Sastojci

0 kom 5-6 krumpira
0 kom 2 luka
0 kom 1 kiselo vrhnje
0 kom 2 jaja
0 kom brašno
0 kom voda
0 kom ulje
0 kom vegeta
0 kom papar
0 kom margarin

Priprema

01.

Oguliti i nasjeckati krumpir na kockice. (Ako netko voli može i naribati).

02.

Nasjeckati luk.

03.

Pomiješati luk i krumpir, malo pouljiti, popapriti i povegetiti.

04.

U posebnu zdjelu umutiti jaja, brašno, vodu i vrhnje. Nema točno određene mjere za brašno i vodu jer se u zdjelu malo po malo dodaju sastojci. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.

05.

U smjesu sa jajima dodati krumpir i luk. Začiniti po želji.

06.

Protvan (srednje veličine) dobro namastiti margarinom.

07.

Izliti smjesu u protvan.

08.

Peći na180° oko 40 minuta dok lijepo ne porumeni.

09.

Poslužiti narezano na kocke uz jogurt, kefir ili kiselo mlijeko.

10.

žena.hr
14.4.2015.