Oguliti i nasjeckati krumpir na kockice. (Ako netko voli može i naribati).

Sastojci
0 kom 5-6 krumpira
0 kom 2 luka
0 kom 1 kiselo vrhnje
0 kom 2 jaja
0 kom brašno
0 kom voda
0 kom ulje
0 kom vegeta
0 kom papar
0 kom margarin
Priprema
01.
02.
Nasjeckati luk.
03.
Pomiješati luk i krumpir, malo pouljiti, popapriti i povegetiti.
04.
U posebnu zdjelu umutiti jaja, brašno, vodu i vrhnje. Nema točno određene mjere za brašno i vodu jer se u zdjelu malo po malo dodaju sastojci. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.
05.
U smjesu sa jajima dodati krumpir i luk. Začiniti po želji.
06.
Protvan (srednje veličine) dobro namastiti margarinom.
07.
Izliti smjesu u protvan.
08.
Peći na180° oko 40 minuta dok lijepo ne porumeni.
09.
Poslužiti narezano na kocke uz jogurt, kefir ili kiselo mlijeko.
10.