Ragu u školjkama

Ragu u školjkama

Sastojci

0 kom 300 g kuhanog telećeg jezika 175 g telećeg mozga 250 g kuhane teletine (bez kosti)
0 kom 40 g maslaca ili margarina
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 50 g pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) mesne juhe
0 kom 100 g pirjanih šampinjona
0 kom 2 žumanca
0 kom 2 žlice hladnog mlijeka
0 kom 2 žlice limunova soka 1 žlicu bijelog vina sol, papar, worchester-umak
0 kom 2 žlice krušnih mrvica 3 žlice nastruganog sira gouda;
0 kom maslac

Priprema

01.

sve sastojke izrezati na male kockice

02.

Za umak

03.

-250

04.

-15 min.

05.

zagrijati i na njemu popržiti

06.

do svijetložute boje;

07.

doliti i miješati pazeći da ne nastanu grudice; kuhati oko 5 minuta;

08.

ocijediti, izrezati na male ploške te zajedno s mesom dodati u umak, kratko prokuhati

09.

istući sa

10.

dodati u ragu (više ne kuhati!), dodati

11.

ragu rasporediti u 12 posudica u obliku školjke ili u specijalne oblike za ragu, posuti sa

12.

narezati na listiće i staviti odozgo, te zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici.

žena.hr
18.7.2013.