sve sastojke izrezati na male kockice
Sastojci
0 kom 300 g kuhanog telećeg jezika 175 g telećeg mozga 250 g kuhane teletine (bez kosti)
0 kom 40 g maslaca ili margarina
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 50 g pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) mesne juhe
0 kom 100 g pirjanih šampinjona
0 kom 2 žumanca
0 kom 2 žlice hladnog mlijeka
0 kom 2 žlice limunova soka 1 žlicu bijelog vina sol, papar, worchester-umak
0 kom 2 žlice krušnih mrvica 3 žlice nastruganog sira gouda;
0 kom maslac
Priprema
01.
02.
Za umak
03.
-250
04.
-15 min.
05.
zagrijati i na njemu popržiti
06.
do svijetložute boje;
07.
doliti i miješati pazeći da ne nastanu grudice; kuhati oko 5 minuta;
08.
ocijediti, izrezati na male ploške te zajedno s mesom dodati u umak, kratko prokuhati
09.
istući sa
10.
dodati u ragu (više ne kuhati!), dodati
11.
ragu rasporediti u 12 posudica u obliku školjke ili u specijalne oblike za ragu, posuti sa
12.
narezati na listiće i staviti odozgo, te zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb