Na ulju propirjati crveni luk, dodati na kockice izrazan celer i mrkvu. Kratko propirjati pa dodati češnjak, svježu papriku i šampinjone. Pirjati desetak minuta. Dodati nasjeckane rajčice i meso izrezano na kockice i promiješati. Dodati sol, papar, vegetu, malo slatke i ljute začinske paprike, vrhnje te zaliti s dvije litre pilećeg temeljca. Promiješati i lagano kuhati. Pred kraj razmutiti 3 žlice juhe od vrganja s malo vode i uliti u ragu. Još malo prokuhati i posipati peršinovim listom.
Sastojci
0 kom 1 kg purećeg zabatka
0 kom 400 g luka
0 kom Sol, papar, vegeta, peršinov list, 1 juha od vrganja
0 kom 75 g celerovog korijena
0 kom 200 g mrkve
0 kom 250 g svježe crvene i zelene paprike
0 kom 5 češnja češnjaka
0 kom 250 g svježih šampinjona
0 kom 250 g vrhnja za kuhanje
0 kom 1 dl kiselog vrhnja
0 kom 1 lovorov list, 250 g svježe rajčice
Priprema
01.