Rafioli

Rafioli

Sastojci

0 kom 25 dkg margarina
0 kom 25 dkg šećera
0 kom 3 žumanjka
0 kom 1 jaje
0 kom 1 mala šalica mlijeka
0 kom 70 dkg brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Nadjev:
0 kom po želji: marmelada, nutela, čokolada...

Priprema

01.

Pomiješajte 25 dkg margarina, 25 dkg šećera, 3 žumanjka i jaje. Dodajte 70 dkg brašna sa praškom za pecivo i malo mlijeka. Umijesite tijesto da nebude pretvrdo i ostavite da odstoji pola sata.

02.

Tanko razvaljajte tijesto i režite krugove čašom. Na svaki krug stavite malu žličicu nadjeva i preklopite tijesto tako da dobijete oblik polumjeseca i rubove dobro spojite sa vilicom.

03.

Rafiole slažite na namazani lim i pecite oko 20 minuta na 180°C.

04.

Pečene rafiole posipajte sa mljevenim šećerom ili premažite tučenim jajem i pospijte rezanim bademima.

žena.hr
15.11.2016.