prelijte kokosovo brašno sa 1,5L kipućeg mlijeka i pustite da odstoji barem pola sata. procijedite mlijeko od kokosa i dobit ćete aromatizirano mlijeko. Dalje to mlijeko skuhajte kao normalni puding. kad se ohladi dobro izmiksajte i dodajte 250g razrađenog margarina (ubacite ga 20 sekundi u mikrovalnu i izmiksa se za čas) ubacite u frižider da se malo ohladi
Sastojci
0 kom krema:
0 kom 2 L mlijeka
0 kom 150g glatkog brašna
0 kom 100g kokosovog brašnaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 8 pudinga od vanilije
0 kom 500g šećera
0 kom 300g kokosovog brašna
0 kom 250g margarina
0 kom biskvit:
0 kom 7 jaja
0 kom 200g šećera
0 kom 0,5 dl ulja
Priprema
01.
02.
Biskvit: razdvojite bjelanjke od žumanjaka, bjelanjke smiksajte u tvrdi snijeg, dodajte šećeri i miksajte dok se šećer ne otopi. izgasite mikser, sada ručno dodajte žumanjke, ulje, brašno, prašak za pecivo i na kraju koksovo brašno. pecite na 170C 40 min. kad se ohladi, režete biskvit i filujete. dekorirajte šlagom ili kao ja ticino masom.
03.
napomena, ako je ticino masa u pitanju, zadnji sloj mora biti kora, a ne krema. prije ticino mase, najlakše vam je tortu premazati sa 0,5dl stučenog šlaga iz tetrapaka :-)