Rafaelo torta

Rafaelo torta

Sastojci

0 kom BISKVIT:
0 kom 7 bjelanjaka
0 kom 7 dcl mlijeka
0 kom 10-13 dkg šećera(u prahu)
0 kom 10 dkg maslaca
0 kom 0,5 l vrhnja za šlag
0 kom Keksi:
0 kom oko 12 komada petitt keksa
0 kom malo mlijeka pomiješanog sa 2-3 žlice maraskina(za umakanje keksa)
0 kom 10-15 dkg kokosa za posipanje cijele torte
0 kom 15 dkg šećera
0 kom 7 dkg brašna
0 kom prašak za pecivo
0 kom vanilin šećer
0 kom 15 dkg kokosa
0 kom KREMA:
0 kom 7 žumanjaka
0 kom 2 kesice prašak puding od vanilije

Priprema

01.

Biskvit:

02.

Bjelanjke lupati u snijeg i polako dodavati šećer sa vanilijom.Dalje ulupati da bude čvrst snijeg.Prašak za pecivo pomiješati sa brašnom te dodati bjelanjcima,zatim dodati kokos te kuhačom izmješati.Nek je pećnica ugrijana na 170c.

03.

Preko keksa staviti ostalu kremu(i malo premazati okolo).

04.

Obilno posuti kokosom i staviti hladiti.Hladnu i poslužiti.

05.

Možete 1-2 žlice ostaviti šlaga(prije nego ga cijelog dodate u puding)za naknadno malo ukrasiti.

06.

Biskvit uliti u kalup (sa pekpapirom)promjera 27cm i peći 15 min(sasvim dovoljno,nek malo površina požuti).

07.

Izvaditi te hladiti.Na tacnu postaviti hladan biskvit,ali s tim da GORNJU PEČENU STRANU na tacnu stavite prema dolje,tako da strana koja je bila dolje na tacni bude gore.

08.

Krema:

09.

Žutanjke promiješati sa pudingom i 2 dcl mlijeka.

10.

Ostalo mlijeko staviti kuhati te primješati puding i kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti.

11.

Maslac istući sa šećerom i dodati u hladnu kremu,sjediniti.Posebno istući vrhnje za šlag i umiješati u kremu od pudinga.

12.

Na biskvit staviti polovicu kreme.

13.

Zatim poslagati petit kekse predhodno umakane u tekućinu mlijeka sa maraskinom.

žena.hr
12.4.2012.