Ovaj kremasti kolač s kokosom neodoljivo podsjeća na rafaelo.
Kokos je nezaobilazan sastojak u božićnim slasticama, od čupavaca do raznih torti u kojima se koristi. Rafaelo kocke također su popularan blagdanski kolač koji ne zahtjeva puno vremena, a rezultat je za prste polizati.
Sastojci
6 kom bjelanjaka
150 g šećera (za biskvit)
150 g kokosa
100 g glatkog brašna
1 kom prašak za pecivo
1 kom sok od jednog limuna
10 dcl mlijeka
3 žlice brašno
5 žlica šećera (za kremu)
6 kom žumanjaca
2 kom puding od vanilije
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Priprema
01.
Umutiti 6 bjelanjaka sa 150 g šećera, 100 g brašna, 150 g kokosa, 1 prašak za pecivo i sok od 1 limuna. Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
02.
Kremu premazati preko kore, pa posuti kokosom.
03.
Kada je gotov, preliti vruć biskvit s vrućim mlijekom (2 dl).
04.
Kolač staviti u hladnjak na par sati da se stegne pa sijeci na kocke.
05.
Za fil 8 dl mlijeka staviti u šerpu s 3 žlice šećera (da provri), a 6 žumanaca s 2 žlice šećera, 3 kašike brašna i 2 pudinga od vanilije (dodati u kipuće mlijeko i miješati dok se ne zgusne).
06.
Skuhati kremu pa kad se ohladi dodati jedan umućen margarin sa 150 g šećera u prahu.