Prvo pripremite kremu: U posudu stavite 500 ml mlijeka, stavite na štednjak da prokuha zajedno s aromom vanilije i šećerom. U ostatak mlijeka razmutite puding. Kada mlijeko prokuha sklonite s vatre, dodajte puding, miješajte žicom da se ne stvore grudice, vratite na vatru i miješajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos i promiješajte.
Sastojci
Priprema
Za koru: Omekšajte margarin, dodajte šećer i mutite mikserom, dodajte vanilin šećer, prstohvat soli i 1 jaje te sve zajedno umutite pa dodajte jogurt, 50 g kokosa i brašno, ali ne svu količinu nego oko 500 g i prašak za pecivo. Kada dodate brašno, tijesto miješajte drvenom kuhačom i dodajte ostatak brašna. Tijesto treba biti mekano, ali ne smije se lijepiti.
Podijelite tijesto na 2 kugle i valjkom razvaljajte u krug. Tijesto razvaljajte po pobrašnjenoj površini i po njemu pospite brašno. Neka vam bude debljine 3mm (ni debelo ni jako tanko da se prozire). Presjecite nožem na trouglove na 16 dijelova, ako želite manje kiflice možete i na 32 dijela.
Kremu s kokosom podijelite na 2 dijela. Pravite kuglice veličine manjeg oraha i pravite valjčice, ukupno 16 valjaka (ako ste izrezali tijesto na 32 dijela, onda 32 valjka).
Zamotajte kiflice, nije potrebno da krajeve savijate k kremi, jer krema neće curiti prilikom pečenja. Kiflice redati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Peći na 200 stupnjeva 15 minuta, trebaju fino porumeniti i onda ih vadite iz pećnice. U posudici pomiješajte kokos i šećer u prahu te u to uvaljajte vruće kiflice i poredajte ih na tacnu za posluživanje.