Rafaelo kiflići

Rafaelo kiflići

Sastojci

0 kom Za tijesto:
0 kom 250 g margarina
0 kom 600 ml mlijeka
0 kom 2 pudinga od vanilije
0 kom 100 g kokosa
0 kom 4 žlice šećera
0 kom 1 žlice arome vanilije
0 kom Za posipanje:
0 kom šećer u prahu
0 kom kokos
0 kom 200 ml jogurta
0 kom 1 čaša (2dl) šećera
0 kom 1 prstohvat soli
0 kom 600 g brašna
0 kom 50 g kokosa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom Za kremu:

Priprema

01.

 Prvo pripremite kremu: U posudu stavite 500 ml mlijeka, stavite na štednjak da prokuha zajedno s aromom vanilije i šećerom. U ostatak mlijeka razmutite puding. Kada mlijeko prokuha sklonite s vatre, dodajte puding, miješajte žicom da se ne stvore grudice, vratite na vatru i miješajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos i promiješajte.

02.

Za koru: Omekšajte margarin, dodajte šećer i mutite mikserom, dodajte vanilin šećer, prstohvat soli i 1 jaje te sve zajedno umutite pa dodajte jogurt, 50 g kokosa i brašno, ali ne svu količinu nego oko 500 g i prašak za pecivo. Kada dodate brašno, tijesto miješajte drvenom kuhačom i dodajte ostatak brašna. Tijesto treba biti mekano, ali ne smije se lijepiti.

03.

 Podijelite tijesto na 2 kugle i valjkom razvaljajte u krug. Tijesto razvaljajte po pobrašnjenoj površini i po njemu pospite brašno. Neka vam bude debljine 3mm (ni debelo ni jako tanko da se prozire). Presjecite nožem na trouglove na 16 dijelova, ako želite manje kiflice možete i na 32 dijela.

04.

 Kremu s kokosom podijelite na 2 dijela. Pravite kuglice veličine manjeg oraha i pravite valjčice, ukupno 16 valjaka (ako ste izrezali tijesto na 32 dijela, onda 32 valjka).

05.

 Zamotajte kiflice, nije potrebno da krajeve savijate k kremi, jer krema neće curiti prilikom pečenja. Kiflice redati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Peći na 200 stupnjeva 15 minuta, trebaju fino porumeniti i onda ih vadite iz pećnice. U posudici pomiješajte kokos i šećer u prahu te u to uvaljajte vruće kiflice i poredajte ih na tacnu za posluživanje.

žena.hr
26.5.2016.