Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Sastojci

0 kom Tijesto
0 kom 200 g brašna
0 kom 4 veća jaja
0 kom 300 ml kiselog vrhnja
0 kom sol
0 kom papar
0 kom pola žličice soli
0 kom 100 g maslaca
0 kom 1 jaje
0 kom 2-3 žlice vode
0 kom Nadjev
0 kom 8 kriški pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 100 g mrvljene goude
0 kom 1 manji luk, sitno nasjeckan

Priprema

01.

U posudi pomiješajte brašno i sol. Dodajte komadiće maslaca i pomiješajte. Zamutite jaje, dodajte brašnu i sve dobro pomiješajte vilicom, a možete dodati i nekoliko žlica vode. Od tijesta oblikujte kuglu, umotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30-40 minuta.

02.

Tijesto zatim razvaljajte i prebacite u vatrostalnu posudu tako da prekriva i stranice posude.

03.

Po tijestu rasporedite pancetu, sir i luk.

04.

Malo zamutite jaja i pomiješajte sa vrhnjem te posolite i popaprite. Prelijte preko tijesta.

05.

Pecite 35-40 minuta u pećnici na 200 stupnjeva.

žena.hr
2.4.2009.