puževi na salatu

puževi na salatu

Sastojci

0 kom 2 kg vinogradarskih (od sline očišćenih) puževa,
0 kom češnjak
0 kom peršin
0 kom sol
0 kom papar
0 kom maslinovo ulje
0 kom limun
0 kom domaći vinski ocat

Priprema

01.

Očišćene od sline (2 tjedna ostaviti puževe u vreći da se očiste od sluzi) i dobro oprane puževe staviti kuhati u dobro posoljenu vodu i kuhati cca 2 sata. Kuhane ohladiti, čačkalicom ili većom iglom izvaditi im meso, odstraniti zadnji dio puža (crijeva) i posložiti ih u zdjelu. Isjeckati peršin i češnjak na sitno, dodati soli i papra, maslinovo ulje, ocat i/ili sok limuna, sve preliti preko puževa, dobro promiješati i ostaviti u hladnjaku približno dva sata da se prožmu sastojci. Nakon toga jesti vilicom na malim tanjurićima uz preprženi domaći kruh. Piti bijelo suho vino.

žena.hr
11.4.2012.