Pureći karabatak s umakom od vlasca

Pureći karabatak s umakom od vlasca

Sastojci

0 kom 1 pureći karabatak s kostima (oko 1 kg)
0 kom 1 1/4 - 1 1/2 l slane vode
0 kom octom, solju, paprom 2 vezice sitno nasjeckanog vlasca
0 kom vlascem.
0 kom Prilog:
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom 6 zrna papra
0 kom 300 g mrkve
0 kom 2-3 struka celera
0 kom 2 poriluka srednje veličine
0 kom 1 glavicu cvjetače (oko 500 g)
0 kom 2 tvrdo kuhana jaja
0 kom 2 čajne žlice senfa oko 125 ml (1/8 l) ulja za salatu

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti;

02.

prokuhati;

03.

umiješati u umak, karabatak i povrće izvaditi iz juhe, dobro ocijediti, povrće staviti na pladanj, preliti umakom. karabatak izrezati na ploške, poslagati po povrću i garnirati

04.

baguette (dugački bijeli kruh).

05.

oprati, staviti zajedno s karabatkom i u vodu i prokuhati;

06.

očistiti, ostrugati, oprati, raspoloviti po dužini, izrezati na 4 dijela i nožem rezati na 3 cm dugačke štapiće;

07.

očistiti (listove ostaviti na struku), oprati, rezati na komade dugačke 4 cm povrće dodati batku nakon 50 min kuhanja;

08.

očistiti, razrezati, temeljito oprati i rezati na komede dugačke 4 cm (po potrebi još jednom oprati);

09.

podijeliti na cvjetiće, temeljito oprati, povrće dodati nakon daljnjih 10 min kuhanja, kuhati još 15 min i ostaviti da se hladi u juhi.

10.

Za umak

11.

očistiti, protisnuti kroz cjedilo, izmiješati sa

12.

i malo-pomalo umiješati (umak mora biti gust), začiniti

žena.hr
27.2.2013.