oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati
Sastojci
0 kom 2 donja bataka od pure
0 kom solju, paprom
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 4 žlice jestivog ulja
0 kom 2 glavice luka, 1 češanj češnjaka
0 kom 125 ml (1/8 l) vruće instant mesne juhe; 125 ml (1/8 l) svijetlog piva; 2 klinčića; 1/2 prutića cimeta navrh noža; cayenne papra
0 kom 2 žlice rajčice iz limenke
0 kom 1 jabuku
0 kom 1-2 čajne žlice
0 kom malo hladne vode
0 kom solju, paprom, šećerom, cayenne paprom.
Priprema
01.
02.
zagrijati i njemu ispeći batake sa svih strana
03.
riža, salata od matovilca s ploškama naranče i lukom.
04.
oba sastojka očistiti, izrezati na sitne kockice, dodati batake i peći;
05.
doliti
06.
dodati
07.
umiješati, poklopiti posudu i pirjati povremeno okrećući batake
08.
oguliti, prepoloviti, izvaditi sjemenke, nastrugati i dodati jelu 10 min prije nego što jelo bude gotovo; pirjane batake poslagati na zagrijani pladanj i staviti na toplo po želji
09.
izmiješati s
10.
i time povezati umak, začiniti slatko-kiselo
11.
oko 1/4 h
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb