Pureći bataci u pikantnom umaku

Pureći bataci u pikantnom umaku

Sastojci

0 kom 2 donja bataka od pure
0 kom solju, paprom
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 4 žlice jestivog ulja
0 kom 2 glavice luka, 1 češanj češnjaka
0 kom 125 ml (1/8 l) vruće instant mesne juhe; 125 ml (1/8 l) svijetlog piva; 2 klinčića; 1/2 prutića cimeta navrh noža; cayenne papra
0 kom 2 žlice rajčice iz limenke
0 kom 1 jabuku
0 kom 1-2 čajne žlice
0 kom malo hladne vode
0 kom solju, paprom, šećerom, cayenne paprom.

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati

02.

zagrijati i njemu ispeći batake sa svih strana

03.

riža, salata od matovilca s ploškama naranče i lukom.

04.

oba sastojka očistiti, izrezati na sitne kockice, dodati batake i peći;

05.

doliti

06.

dodati

07.

umiješati, poklopiti posudu i pirjati povremeno okrećući batake

08.

oguliti, prepoloviti, izvaditi sjemenke, nastrugati i dodati jelu 10 min prije nego što jelo bude gotovo; pirjane batake poslagati na zagrijani pladanj i staviti na toplo po želji

09.

izmiješati s

10.

i time povezati umak, začiniti slatko-kiselo

11.

oko 1/4 h

žena.hr
16.5.2015.