Pureće okruglice u teriyaki umaku

Pureće okruglice u teriyaki umaku

Sastojci

0 kom 500 g mljevenog purećeg mesa
0 kom 6 kom. mladog luka, sitno narezanog
0 kom malo đumbira
0 kom malo sezamovog ulja
0 kom 1 veća mrkva, sitno nasjeckana
0 kom 1 zamućeno jaje
0 kom 100 g krušnih mrvica
0 kom Teriyaki umak
0 kom 50 g meda
0 kom 40 ml sojinog umaka
0 kom 40 ml bijelog vina
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan

Priprema

01.

Dobro promiješajte sve sastojke za umak.

02.

U većoj posudi pomiješajte ostale sastojke zajedno sa umakom.

03.

Oblikujte okruglice i ispecite ih na ulju ili u pećnici.

04.

Poslužite sa rižom ili tjesteninom.

žena.hr
31.12.2009.