Meso : Na 3 žlice ulja i 1 luku ispirjamo mljevenu puretinu,podljevamo vodom,kuha se 15-20 min.Kad se voda reducira dodamo prstohvat mažurana i Fant za gulaš sa 1,5 - 2 dcl vode, kuhamo 2 minute. Šampinjoni: U drugoj tavi ispirjamo na 3 žlice ulja drugi luk i šampinjone sa malo svježeg bosiljka i Vegete, pirja se oko 5 minuta.Dodamo malo papra ,sasvim malo. Bechamel : Na maslacu popržimo brašno, kratko,da ostane svijetlo, dodamo mlijeko,muškatni oraščić i malo soli. Kad ugasimo vatru dodamo vrhnje za kuhanje i ribanac, promiješamo.
Sastojci
0 kom 2 velika luka 1/2 kg mljevene puretine 1/2 kg šampinjona tijesto za lazanje bez kuhanja - 9 velikih listova 6 žlica ulja 100 g maslaca, 2 žlice brašna 1 l mlijeka 1/2 l vrhnja za kuhanje 100 gr sira ribanca Fant za gulaš 150 gr si
Priprema
01.
02.
U duboku tepsiju stavimo masni papir, stavimo 1 zaimaču bechamela, stavimo 3 velika lista lazanja, zatim pola mesnog umaka , na to pola pirjanih šampinjona ,zalijemo sa 1 zaimačom bechamela.Tako ponovimo drugi red,nakon 3 reda listova lasagna zalijemo preostalim bechamelom, pospemo ribanim edamerom ili Dimsijem. Lasagne se peku oko 45 min, dok ne porumene. Služimo veći komad lasagna sa salatom od rajčica ,krastavaca, ili sa zelenom salatom. Ukrasimo lasagne listićima svježeg bosiljka.
03.
Korisnički recept: nina59