Pureća prsa punjena špinatom i fetom

Pureća prsa punjena špinatom i fetom

Sastojci

0 kom 200 g svježeg špinata
0 kom maslinovo ulje
0 kom komad purećeg prsa (oko 750 g)
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom 150 ml kokošjeg temeljca
0 kom 1 žlica škroba
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 50 g mrvljene fete
0 kom 1 žlica krušnih mrvica
0 kom origano
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 1 bjelanjak

Priprema

01.

U zdjelicu stavite žlicu vode i špinat te zagrijte. Držite na vatri 5 minuta uz povremeno miješanje. Ocijedite špinat.

02.

U zdjelici za umak zagrijte malo ulja. Dodajte pola luka, češnjak i dvije žlice vode. Prekrijte i držite na vatri 3-4 minute ili dok voda ne ishlapi. Prebacite u veću posudu i pomiješajte sa špinatom, fetom, krušnim mrvicama, origanom, solju, paprom i bjelanjkom.

03.

Zarežite horizontalno puretinu, ali ne do kraja. Raširite polovice te istucite. Ravnomjerno rasporedite punjenje, ali ostavite 2-3 cm sa strane. Natrag preklopite meso te pričvrstite čačkalicama. Malo začinite solju i paprom.

04.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

05.

U tavi zagrijte malo ulja. Pecite puretinu nekoliko minuta tako da malo posmeđi sa svake strane. Maknite je iz tave. Dodajte preostali luk te ga pržite 30 sekundi. Prebacite luk i puretinu u vatrostalnu posudu, zajedno sa vinom i temeljcom. Stavite u pećnicu na 35-40 minuta.

06.

U zdjelici pomiješajte škrob sa 1 žlicom vode. Stavite na vatru, pričekajte da zavrije i da se malo zgusne uz stalno miješanje. Maknite sa vatre. Dodajte maslac i pomiješajte.

07.

Uklonite čačkalice sa puretine te je narežite na kriške. Poslužite sa umakom.

žena.hr
18.8.2008.