U zdjelicu stavite žlicu vode i špinat te zagrijte. Držite na vatri 5 minuta uz povremeno miješanje. Ocijedite špinat.
Sastojci
Priprema
U zdjelici za umak zagrijte malo ulja. Dodajte pola luka, češnjak i dvije žlice vode. Prekrijte i držite na vatri 3-4 minute ili dok voda ne ishlapi. Prebacite u veću posudu i pomiješajte sa špinatom, fetom, krušnim mrvicama, origanom, solju, paprom i bjelanjkom.
Zarežite horizontalno puretinu, ali ne do kraja. Raširite polovice te istucite. Ravnomjerno rasporedite punjenje, ali ostavite 2-3 cm sa strane. Natrag preklopite meso te pričvrstite čačkalicama. Malo začinite solju i paprom.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U tavi zagrijte malo ulja. Pecite puretinu nekoliko minuta tako da malo posmeđi sa svake strane. Maknite je iz tave. Dodajte preostali luk te ga pržite 30 sekundi. Prebacite luk i puretinu u vatrostalnu posudu, zajedno sa vinom i temeljcom. Stavite u pećnicu na 35-40 minuta.
U zdjelici pomiješajte škrob sa 1 žlicom vode. Stavite na vatru, pričekajte da zavrije i da se malo zgusne uz stalno miješanje. Maknite sa vatre. Dodajte maslac i pomiješajte.
Uklonite čačkalice sa puretine te je narežite na kriške. Poslužite sa umakom.