U mlijeko dodati 10 žlica šećera i skuhati 4 pudinga na uobičajen način, ugasiti vatru i dodati naribanu koricu, povremeno promiješati da se ne stvara kožica.
Sastojci
0 kom 1 pakovanje kora za rozen tortu
0 kom Vanilin krema:
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 3 dcl vode
0 kom 1 puding od jagode ili vanilije
0 kom sok jednog limuna
0 kom 200 ml slatkog vrhnja za šlag
0 kom 100 ml kiselog vrhnja
0 kom 1,5 l mlijeka
0 kom 4 vrećice pudinga od vanilije
0 kom 10 žlica šećera
0 kom 250 g margarina
0 kom 250 g šećera u prahu
0 kom naribana korica jednog manjeg limuna
0 kom Voćna krema:
0 kom 250 g jagoda
Priprema
01.
02.
Kad se puding malo ohladi dodati šećer u prahu i margarin sobne temperature te promiješati.
03.
Jagode prepoloviti i zajedno sa šećerom i limunovim sokom staviti na vatru nekoliko minuta da omekšaju. Zatim ih usitniti štapnim mikserom ili vilicom.
04.
Vratiti na vatru, puding i vodu pomiješati i dodati u pire od jagoda te kuhati dok se puding ne skuha, ohladiti voćnu kremu.
05.
Izmutiti vrhnje za šlag, dodati kiselo vrhnje i još jednom sve promiješati.
06.
Svaku treću koru mazati voćnom kremom, a sve ostale kore mazati s vanilin kremom, gore premazati šlagom.
07.