eventualno ukloniti masnoću i žilice, meso oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i po dužini urezati;
Sastojci
0 kom 600 g svinjskog fileta
0 kom senfom
0 kom 1 list lovora 3 žlice slatkog vrhnja
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 2-3 usoljena krastavca
0 kom 5-6 stabljika glatkog peršina
0 kom 7 ploški gouda sira (veličine ureza na mesu)
0 kom 2-3 žlice ulja
0 kom ulje
0 kom 1 žlicu maslaca ili margarina
0 kom solju
0 kom 125 ml (1/8l) bijelog vina;
Priprema
01.
02.
namazati unutrašnjost urezanog dijela;
03.
dodati
04.
sve zajedno umiješati, pustiti eventualno da malo prokuha, ukloniti list lovora, umak dodati mesu.
05.
oko 25-30 min.
06.
narezati na ploške;
07.
oprati, ocijediti;
08.
s ova tri dodatka popuniti urezani dio mesa; filet omotati koncem;
09.
zagrijati, sa svih strana popržiti meso,
10.
odliti;
11.
dodati mesu, pustiti da se meso ispeče, pečeno meso izvaditi, posuti
12.
i ostaviti na toplome;
13.
sok od pečenja rashladiti sa
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb