Punjeni svinjski filet

Punjeni svinjski filet

Sastojci

0 kom 600 g svinjskog fileta
0 kom senfom
0 kom 1 list lovora 3 žlice slatkog vrhnja
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 2-3 usoljena krastavca
0 kom 5-6 stabljika glatkog peršina
0 kom 7 ploški gouda sira (veličine ureza na mesu)
0 kom 2-3 žlice ulja
0 kom ulje
0 kom 1 žlicu maslaca ili margarina
0 kom solju
0 kom 125 ml (1/8l) bijelog vina;

Priprema

01.

eventualno ukloniti masnoću i žilice, meso oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i po dužini urezati;

02.

namazati unutrašnjost urezanog dijela;

03.

dodati

04.

sve zajedno umiješati, pustiti eventualno da malo prokuha, ukloniti list lovora, umak dodati mesu.

05.

oko 25-30 min.

06.

narezati na ploške;

07.

oprati, ocijediti;

08.

s ova tri dodatka popuniti urezani dio mesa; filet omotati koncem;

09.

zagrijati, sa svih strana popržiti meso,

10.

odliti;

11.

dodati mesu, pustiti da se meso ispeče, pečeno meso izvaditi, posuti

12.

i ostaviti na toplome;

13.

sok od pečenja rashladiti sa

žena.hr
10.12.2015.