oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti

Sastojci
0 kom 1 očišćenog smuđa (oko 1 kg)
0 kom limunovim sokom
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1/2 peciva (mrvice)
0 kom 1 luk
0 kom 250 g mljevene junetine
0 kom 1 jaje, 1 žličicu senfa, sol, papar 1/2 paketića duboko smrznute miješane začinske trave
0 kom 3 kriške mesnate slanine
0 kom 230 g šampinjona (iz limenke)
0 kom 125 ml (1/8 l) vrhnja, 1/2 paketića duboko smrznutih miješanih začinskih trava, 2 žličice jestivog škroba
0 kom Struja:
Priprema
01.
02.
ostaviti da stoji oko 15 min.
03.
-225
04.
-4
05.
oko 1 h.
06.
Za nadjev
07.
namočiti u vodi, dobro ocijediti
08.
očistiti, sitno nasjeckati
09.
pomiješati s lukom, dodati
10.
smuđa s unutarnje i vanjske strane posoliti i popapriti, nadjevom ispuniti unutrašnjost, lagano pritisnuti smuđa staviti u vatrostalnu posudu;
11.
prepoloviti i položiti na smuđa; posudu (bez poklopca) staviti na rešetku u pećnicu;
12.
ocijediti (tekućinu sačuvati), prepoloviti šampinjone, dodati ih ribi otprilike 20 min prije nego što je pečena, odmjeriti 125 ml (1/8 l) tekućine u kojoj su bili šampinjoni i pomiješati sa
13.
zakuhati, posoliti i popapriti, te preliti preko ribe.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb