Punjeni smuđ

Punjeni smuđ

Sastojci

0 kom 1 očišćenog smuđa (oko 1 kg)
0 kom limunovim sokom
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom 1/2 peciva (mrvice)
0 kom 1 luk
0 kom 250 g mljevene junetine
0 kom 1 jaje, 1 žličicu senfa, sol, papar 1/2 paketića duboko smrznute miješane začinske trave
0 kom 3 kriške mesnate slanine
0 kom 230 g šampinjona (iz limenke)
0 kom 125 ml (1/8 l) vrhnja, 1/2 paketića duboko smrznutih miješanih začinskih trava, 2 žličice jestivog škroba
0 kom Struja:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti

02.

ostaviti da stoji oko 15 min.

03.

-225

04.

-4

05.

oko 1 h.

06.

Za nadjev

07.

namočiti u vodi, dobro ocijediti

08.

očistiti, sitno nasjeckati

09.

pomiješati s lukom, dodati

10.

smuđa s unutarnje i vanjske strane posoliti i popapriti, nadjevom ispuniti unutrašnjost, lagano pritisnuti smuđa staviti u vatrostalnu posudu;

11.

prepoloviti i položiti na smuđa; posudu (bez poklopca) staviti na rešetku u pećnicu;

12.

ocijediti (tekućinu sačuvati), prepoloviti šampinjone, dodati ih ribi otprilike 20 min prije nego što je pečena, odmjeriti 125 ml (1/8 l) tekućine u kojoj su bili šampinjoni i pomiješati sa

13.

zakuhati, posoliti i popapriti, te preliti preko ribe.

žena.hr
29.3.2013.