Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Sastojci

0 kom 700 g šampinjona (velikih)
0 kom 200 g šunke
0 kom 100 g sira
0 kom 3 velike žlice milerama
0 kom 1 jaje
0 kom 1 manja glavica kapule
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom malo: peršina u prahu
0 kom maslinovog ulja (za dinstanje)
0 kom vegete (za smjesu)

Priprema

01.

Očistiti gljive (ne prati)

02.

Peteljke gljiva odvojiti od klobuka i usitniti

03.

Klobuke šampinjona poslagati u pek papirom obloženu tepsiju te ih puniti smjesom koju smo pripremili

04.

Smjesu napraviti tako da kapulu i češnjak prodinstamo na maslinovom ulju, dodamo im šunku rezanu na kockice i peteljke gljiva koje smo prethodno usitnili

05.

Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršina u prahu i pustimo smjesu da se prohladi

06.

U prohlađenu smjesu dodajemo sir rezan na kockice, mileram i 1 jaje

07.

Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona

08.

Po punjenim šampinjonima naribamo malo sira i stavimo ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta

žena.hr
8.8.2010.