Očistiti gljive (ne prati)
Sastojci
0 kom 700 g šampinjona (velikih)
0 kom 200 g šunke
0 kom 100 g sira
0 kom 3 velike žlice milerama
0 kom 1 jaje
0 kom 1 manja glavica kapule
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom malo: peršina u prahu
0 kom maslinovog ulja (za dinstanje)
0 kom vegete (za smjesu)
Priprema
01.
02.
Peteljke gljiva odvojiti od klobuka i usitniti
03.
Klobuke šampinjona poslagati u pek papirom obloženu tepsiju te ih puniti smjesom koju smo pripremili
04.
Smjesu napraviti tako da kapulu i češnjak prodinstamo na maslinovom ulju, dodamo im šunku rezanu na kockice i peteljke gljiva koje smo prethodno usitnili
05.
Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršina u prahu i pustimo smjesu da se prohladi
06.
U prohlađenu smjesu dodajemo sir rezan na kockice, mileram i 1 jaje
07.
Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona
08.
Po punjenim šampinjonima naribamo malo sira i stavimo ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta