) Očistiti gljive (ne prati). Peteljke gljiva odvojiti i usitniti. Šampinjone poslagati tepsiju te ih puniti smjesom koju smo pripremili.
Sastojci
0 kom 700 g šampinjona
0 kom 200 g šunke
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom origano
0 kom parmezan ili sir u listićima
0 kom 100 g sira
0 kom 100 g pancete
0 kom jogurt ili vrhnje za kuhanje
0 kom 1 manja glavica luka
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom malo peršina
0 kom sol
0 kom vegeta
Priprema
01.
02.
) Smjesu napraviti tako da luk i češnjak prodinstamo na ulju, dodamo im šunku rezanu na kockice i pancetu i peteljke gljiva koje smo prethodno usitnili.
03.
) Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršina, soli, papra i origana i pustimo smjesu da se malo ohladi. U ohlađenu smjesu dodajemo sir ( parmezan ili sir u listićima ), jogurt ili vrhnje za kuhanje. Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona
04.
) Po punjenim šampinjonima stavimo malo sira i stavimo ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta
05.
) Dobar tek :))