Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Sastojci

0 kom 700 g šampinjona
0 kom 200 g šunke
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom origano
0 kom parmezan ili sir u listićima
0 kom 100 g sira
0 kom 100 g pancete
0 kom jogurt ili vrhnje za kuhanje
0 kom 1 manja glavica luka
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom malo peršina
0 kom sol
0 kom vegeta

Priprema

01.

) Očistiti gljive (ne prati). Peteljke gljiva odvojiti i usitniti. Šampinjone poslagati tepsiju te ih puniti smjesom koju smo pripremili.

02.

) Smjesu napraviti tako da luk i češnjak prodinstamo na ulju, dodamo im šunku rezanu na kockice i pancetu i peteljke gljiva koje smo prethodno usitnili.

03.

) Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršina, soli, papra i origana i pustimo smjesu da se malo ohladi. U ohlađenu smjesu dodajemo sir ( parmezan ili sir u listićima ), jogurt ili vrhnje za kuhanje. Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona

04.

) Po punjenim šampinjonima stavimo malo sira i stavimo ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta

05.

) Dobar tek :))

žena.hr
12.5.2014.