oprati, posušiti, uzdužno prepoloviti, posuti solju, pustiti da odstoje oko 30 min, ocijediti, meso patlidžana izdubiti, sitno narezati; ostaviti rub širine 1 cm;
Sastojci
0 kom 2-4 patlidžana (oko 750 g)
0 kom 1 glavica luka
0 kom 350 g mljevenog mesa (pola junećeg, pola svinjskog) - 1 jajem, 1 namočenom, dobro istisnutom zemičkom solju, paprom
0 kom 50 g margarina
0 kom 3-4 rajčice
0 kom 250 ml (1/4 l) slatkog vrhnja
0 kom 2-3 žlice pšeničnog brašna, 125 ml (1/8 ml) hladne vode,
0 kom 1 žlicu nasjeckanog peršina, 1 žlicu sitno narezanog vlasca
0 kom 100 g nastruganog ementalera,
0 kom Vrijeme pirjanja: Vrijeme pečenja: struja: plin:
Priprema
01.
02.
očistiti, nasjeckati; meso patlidžana izmiješati s lukom,
03.
polovice patlidžana puniti dobivenom smjesom;
04.
istopiti u vatrostalnoj posudi, patlidžane zapeći;
05.
uroniti u kipuću vodu, isplahnuti u hladnoj vodi, oguliti, sitno nasjeckati, dodati
06.
patlidžane pirjati, izvaditi iz tekućine, u tekućinu umiješati
07.
umak posoliti, umiješati
08.
polovice patlidžana staviti ponovno u umak, posuti sa
09.
vatrostalnu posudu staviti u zagrijanu pećnicu i peći.
10.
oko 40 min 8-10 min 200-225 4-5
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb