Po dužini odrežemo korijen kelja kako bismo ga stanjili, ali pazimo da ne pukne list pa u vreloj vodi blanširamo listove kelja na 4-5min dok ne omekane
Sastojci
Priprema
Popržimo luk dok ne postane staklast, posolimo pa dodamo šampinjone i pirjamo dok ne omekane
Dodamo češnjak i pirjamo dok ne zamiriši pa na to sve umiješamo procijeđenu heljdu i grah pa pirjamo još 5min
Začinimo po ukusu vegetom i crvenom paprikom i na kraju preko svega dodamo ribani sir i umješamo da se rastopi
Pećnicu stavimo grijati na 200°C, a mi za to vrijeme punimo listove kelja i motamo kao sarmu (stavimo na početak lista veliku žlicu smjese kod korijena, krajeve savijemo prema unutra i motamo)
Punjeni kelj slažemo na pouljenu vatrostalnu zdjelu
Na peći u posudi rastopimo bovie blue, 3 velike žlice abc sira i 1 vrhnje za kuhanje i kada se rastopilo prelijemo preko naslaganog kelja i stavimo u pećnicu
Pečemo dok ne porumeni, cca 20min
Dobar tek :)