Punjeni kelj

Punjeni kelj

Sastojci

0 kom 10 većih listova kelja
0 kom 2 konzerve crvenog graha 200g
0 kom Vegeta
0 kom 200g kuhane heljde
0 kom 1 veći luk
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 5-6 većih nasjeckanih šampinjona
0 kom Vrhnje za kuhanje 200g
0 kom Trokutić bovie blue ili gorgonzole
0 kom 100g naribanog varaždinca
0 kom Crvena paprika

Priprema

01.

Po dužini odrežemo korijen kelja kako bismo ga stanjili, ali pazimo da ne pukne list pa u vreloj vodi blanširamo listove kelja na 4-5min dok ne omekane

02.

Popržimo luk dok ne postane staklast, posolimo pa dodamo šampinjone i pirjamo dok ne omekane

03.

Dodamo češnjak i pirjamo dok ne zamiriši pa na to sve umiješamo procijeđenu heljdu i grah pa pirjamo još 5min

04.

Začinimo po ukusu vegetom i crvenom paprikom i na kraju preko svega dodamo ribani sir i umješamo da se rastopi

05.

Pećnicu stavimo grijati na 200°C, a mi za to vrijeme punimo listove kelja i motamo kao sarmu (stavimo na početak lista veliku žlicu smjese kod korijena, krajeve savijemo prema unutra i motamo)

06.

Punjeni kelj slažemo na pouljenu vatrostalnu zdjelu

07.

Na peći u posudi rastopimo bovie blue, 3 velike žlice abc sira i 1 vrhnje za kuhanje i kada se rastopilo prelijemo preko naslaganog kelja i stavimo u pećnicu

08.

Pečemo dok ne porumeni, cca 20min

09.

Dobar tek :)

žena.hr
20.9.2017.