Odrežite 5-6 mm sa donje strane svake rajčice. Sa žličicom izvadite unutrašnjost, te ostavite otprilike 1 šalicu onog što ste izvadili za kasnije.
Sastojci
0 kom 8 većih rajčica
0 kom sol
0 kom chili u prahu
0 kom 100 g mrvljenog feta sira
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 8 crnih maslina
0 kom ulje
0 kom 500 g mljevene govedine
0 kom 3 sitno nasjeckana mlada luka
0 kom 1 režanj sitno nasjeckanog češnjaka
0 kom sol i papar
0 kom 1 šalica kuhane orzo tjestenine (tjestenina u obliku riže)
0 kom malo nasjeckanog peršina
0 kom origano
Priprema
01.
02.
Rajčice stavite u mikrovalnu na 1 minutu da malo omekšaju.
03.
U tavi zagrijte malo ulja te dodajte meso, luk, češnjak, sol i papar. Pržite 10 minuta.
04.
Dodajte unutrašnjost rajčica, orzo tjesteninu, peršin, origano, chilli i sol. Držite na vatri 5 minuta uz povremeno miješanje.
05.
Dodajte fetu i parmezan te kratko promiješajte. Maknite sa vatre te smjesom napunite rajčice koje ste prethodno rasporedili na lim za pečenje.
06.
Po želji posipajte sa još parmezana i stavite maslinu na svaku rajčicu. Stavite u zagrijanu pećnicu na 8-10 minuta.