Punjene rajčice

Punjene rajčice

Sastojci

0 kom 8 velikih rajčica
0 kom 15 dkg šampinjona
0 kom 6 žlica ulja
0 kom sol, papar
0 kom 50 dkg mljevenog mesa
0 kom 1 jaje
0 kom 1 šalice krušnih mrvica
0 kom 3 žlice mlijeka
0 kom 1 glavica luka
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 2 žlice sjeckanog peršina
0 kom 4 žlice naribanog sira

Priprema

01.

Opranim i obrisanim rajčicama odrežite gornju trećinu pa ih izdubite. Posložite ih naopako da se ocijede. Izdubljeno meso rajčice i pomiješajte s ispuštenim sokom. Krušne mrvice navlažite mlijekom. U mljeveno meso umiješajte mrvice, sol, papar, usitnjeni luk, češnjak, paršin te sok i izdubljeno meso rajčice. Oprane šampinjone popržite na malo ulja i dodajte ih smjesi. Napunite rajčice i poslažite ih u lagano nauljenu vatrostalnu posudu. Nakapajte rajčice s malo ulja, posipajte ribanim sirom i poklopite odrezanim dijelovima rajčice. Pecite oko 45 min. Pečene rajčice posipajte peršinom. Možete ih poslužiti tople ili hladne.

02.

Umjesto mljevenog mesa možete upotrijebiti sojinu šunku i tako dobiti ukusan vegetarijanski obrok.

03.

Dobar tek!

žena.hr
22.1.2010.