Punjene lignje

Punjene lignje

Sastojci

0 kom 500 g lignji sa krakovima
0 kom 1 limun
0 kom Ulje, sol i papar
0 kom 5 većih krompira
0 kom 500 g prokulica
0 kom Šunka
0 kom Poriluk
0 kom Luk veći
0 kom 1 jaje
0 kom Krušne mrvice
0 kom Sezam

Priprema

01.

Očistiti prokulice i narezati na polovice, krumpir oguliti i na veće kocke narezat te skuhati zajedno u slanoj vodi

02.

Kada je gotovo ocijediti i staviti u zdjelu za posluživanje sa narezanim lukom i začiniti ulkem solju i paprom te sokom pola limuna

03.

Dobar tek

04.

Lignje očistiti a krakove narezat sitno i stavit u zdjelu

05.

Sitno narezati šunku ( može i špek)

06.

Poriluk narezati na kolutove

07.

Sve staviti u zdjelu sa krakovima i umutiti haje krušne mrvice i sezam te začine po volji.

08.

Sa smjesom puniti lignje i otvor zatvoriti čačkalicom.

09.

Posudu za pečenje nauljiti i staviti lignje i malo posolit i prekriti sa par kriški limuna

10.

Poklopiti aluminijskom folijom i peći na 200°

11.

Pred kraj otkriti foliju i provjeriti jesu li pečene.

žena.hr
20.10.2017.