Očistiti prokulice i narezati na polovice, krumpir oguliti i na veće kocke narezat te skuhati zajedno u slanoj vodi
Sastojci
0 kom 500 g lignji sa krakovima
0 kom 1 limun
0 kom Ulje, sol i papar
0 kom 5 većih krompira
0 kom 500 g prokulica
0 kom Šunka
0 kom Poriluk
0 kom Luk veći
0 kom 1 jaje
0 kom Krušne mrvice
0 kom Sezam
Priprema
01.
02.
Kada je gotovo ocijediti i staviti u zdjelu za posluživanje sa narezanim lukom i začiniti ulkem solju i paprom te sokom pola limuna
03.
Dobar tek
04.
Lignje očistiti a krakove narezat sitno i stavit u zdjelu
05.
Sitno narezati šunku ( može i špek)
06.
Poriluk narezati na kolutove
07.
Sve staviti u zdjelu sa krakovima i umutiti haje krušne mrvice i sezam te začine po volji.
08.
Sa smjesom puniti lignje i otvor zatvoriti čačkalicom.
09.
Posudu za pečenje nauljiti i staviti lignje i malo posolit i prekriti sa par kriški limuna
10.
Poklopiti aluminijskom folijom i peći na 200°
11.
Pred kraj otkriti foliju i provjeriti jesu li pečene.