Očistimo lignje
Sastojci
0 kom lignje 2,80
0 kom ulje 2,5dl
0 kom kuhani krumpir 10kom.
0 kom papar 0,1dag
0 kom sol 3dag
0 kom luk 12dag
0 kom riža 20dag
0 kom rajčica 20dag
0 kom češnjak 4dag
0 kom peršin 4,5dag
0 kom vino(bijelo) 4dl
0 kom riblji temeljac 4dl
0 kom brašno 12dag
Priprema
01.
02.
pržimo nadjev- na zagrijanom ulju se poprži sjeckani luk. Kada luk uvene, dodaju se krakovi i glava izrezana na kockice. Sve se poprži i doda se riža, kada malo popržimo rižu, dodamo rajčicu izrezanu na kockice, sjeckani češnjak, peršin, papar, sol i zalijemo s vinom i temeljcem te pustimo da pirja.
03.
Kada je nadjev gotov, napunimo "vrečice"(tijelo lignje). Zatvorimo čačkalicom, posolimo, pobrašnimo i na vrelom ulju prepržimo. Zatim dolijemo vino i temeljac i poklopimo i ostavimo da pirja.
04.
Gotovim lignjama odstranimo čačkalice i poslužimo s kuhanim krumpirom. Jelo se prelije umakom u kojem se pirjalo i pospe se sjeckanim češnjakom
05.
Dobar tek!