Punjena puranova prsa

Punjena puranova prsa

Sastojci

0 kom 1 1/4 kg puranovih prsa (u komadu, bez kosti)
0 kom 40 g maslaca
0 kom 4 žlice slatkog vrhnja
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:
0 kom 200 g slanine
0 kom 1 malu glavicu luka
0 kom 50 g pureće jetrice
0 kom 4-5 žlica rakije.
0 kom 1 jaje
0 kom 2 žlice krušnih mrvica
0 kom 2-3 žlice ulja
0 kom 250 ml (1/4 l) bijelog vina

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, prepoloviti po dužini, urezati dva duboka džepa u obje polovice;

02.

zagrijati i njime namazati obje polovice izvana i iznutra; od

03.

-225

04.

-4

05.

oko 60 min

06.

krumpiri u biljnom maslacu, pirjane miješane gljive.

07.

izrezati 6 dugih tankih ploški, a ostatak slanine izrezati na kockice;

08.

očistiti, izrezati na kockice i staviti pržiti sa slaninom;

09.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na tanke ploške, dodati mješavini slanine i luka i popržiti; dodati

10.

istući sa

11.

dodati smjesi slanine i luka te dobro promiješati; smjesom napuniti oba džepa, zašiti kuhinjskim koncem ili pričvrstiti drvenim štapićem za ražnjić;

12.

zagrijati i na njemu ispeći prsa s obje strane, obložiti ih ostatkom ploški slanine, položiti na manji lim za pečenje i staviti u zagrijanu pećnicu; doliti malo od

13.

prsa povremeno polijevati umakom od pečenja; tekućinu koja je isparila nadomjestiti vinom; gotova puranova prsa složiti na zagrijani pladanj; ostatak umaka od pečenja prokuhati s bijelim vinom, procijediti, umiješati

14.

i nakratko staviti na vatru da se zagrije.

žena.hr
15.2.2013.