oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, prepoloviti po dužini, urezati dva duboka džepa u obje polovice;
Sastojci
Priprema
zagrijati i njime namazati obje polovice izvana i iznutra; od
-225
-4
oko 60 min
krumpiri u biljnom maslacu, pirjane miješane gljive.
izrezati 6 dugih tankih ploški, a ostatak slanine izrezati na kockice;
očistiti, izrezati na kockice i staviti pržiti sa slaninom;
oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na tanke ploške, dodati mješavini slanine i luka i popržiti; dodati
istući sa
dodati smjesi slanine i luka te dobro promiješati; smjesom napuniti oba džepa, zašiti kuhinjskim koncem ili pričvrstiti drvenim štapićem za ražnjić;
zagrijati i na njemu ispeći prsa s obje strane, obložiti ih ostatkom ploški slanine, položiti na manji lim za pečenje i staviti u zagrijanu pećnicu; doliti malo od
prsa povremeno polijevati umakom od pečenja; tekućinu koja je isparila nadomjestiti vinom; gotova puranova prsa složiti na zagrijani pladanj; ostatak umaka od pečenja prokuhati s bijelim vinom, procijediti, umiješati
i nakratko staviti na vatru da se zagrije.