Ovaj kolač nema biskvit, nego se napravi kora od petit keksa i margarina.
Sastojci
300 g petit keksa
100 g margarina
2 kom puding od čokolade
1 L mlijeka
0 kom šećer
Priprema
01.
02.
Petit kekse izmrviti što sitnije s valjkom te mrvice istresti u plastičnu posudu. Margarin za kuhanje otopiti u zadjeli na laganoj vatri sa šećerom (1 velika žlica). Kad se otopi, pomiješati s izmrvljenim keksima. Kekse i margarin promiješati te staviti u kalup za pečenje (može biti kalup za torte ili dublja tepsija u koju ste stavili prvo papir za pečenje da vam kora ne zagori).
03.
Peći na 200°C 10 minuta.
04.
Krema: Puding skuhajte prema uputama s vrećice i prelijte preko kore.
05.
Kad se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, ukrasiti po želji kakao prahom, šlagom, kokosom...