Puding od peciva

Puding od peciva

Sastojci

0 kom 250 g peciva (od prethodnog dana)
0 kom 375 ml (3/8 l) vrućeg mlijeka
0 kom Savjet:
0 kom 100 g maslaca ili margarina
0 kom 100 g šećera
0 kom 2 žumanca
0 kom 50 g očišćenih i mljevenih badema, 50 g probranih grožđica, sol, nastruganu koricu 1 limuna
0 kom 2 bjelanca
0 kom brašnom
0 kom kipućom vodom
0 kom Prilog:

Priprema

01.

izrezati na komadiće, preliti sa

02.

i ostaviti da se namoči; povremeno promiješati

03.

umak od trešanja ili umak od vinske pjene.

04.

dio peciva može se zamijeniti ostacima osušenog kolača; u tom slučaju staviti nešto manje šećera nego što je navedeno u receptu.

05.

malo-pomalo izmiješati u glatku masu;

06.

umiješati u namočeno pecivo;

07.

dodati

08.

čvrsto stučena umiješati u masu, cijelu masu pažljivo staviti u kalup koji smo prethodno namazali i posuli

09.

kalup zatvoriti poklopcem i staviti u lonac s

10.

(voda bi trebala biti do 2/3).

11.

-70 min; puding izvrnuti i poslužiti hladan ili topao.

žena.hr
15.7.2013.