izrezati na komadiće, preliti sa
Sastojci
0 kom 250 g peciva (od prethodnog dana)
0 kom 375 ml (3/8 l) vrućeg mlijeka
0 kom Savjet:
0 kom 100 g maslaca ili margarina
0 kom 100 g šećera
0 kom 2 žumanca
0 kom 50 g očišćenih i mljevenih badema, 50 g probranih grožđica, sol, nastruganu koricu 1 limuna
0 kom 2 bjelanca
0 kom brašnom
0 kom kipućom vodom
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
i ostaviti da se namoči; povremeno promiješati
03.
umak od trešanja ili umak od vinske pjene.
04.
dio peciva može se zamijeniti ostacima osušenog kolača; u tom slučaju staviti nešto manje šećera nego što je navedeno u receptu.
05.
malo-pomalo izmiješati u glatku masu;
06.
umiješati u namočeno pecivo;
07.
dodati
08.
čvrsto stučena umiješati u masu, cijelu masu pažljivo staviti u kalup koji smo prethodno namazali i posuli
09.
kalup zatvoriti poklopcem i staviti u lonac s
10.
(voda bi trebala biti do 2/3).
11.
-70 min; puding izvrnuti i poslužiti hladan ili topao.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb