Pržene tikvice

Pržene tikvice

Sastojci

0 kom 1-2 svježe tikvice (ovisno o veličini)
0 kom sol, papar
0 kom 1,5 dcl mlijeka
0 kom 5-6 žlica brašna
0 kom ulje za prženje

Priprema

01.

Tikvice oguliti i naribati.

02.

Posoliti i popapriti pa im ocijediti tekućinu.

03.

Dodati brašno i mlijeko, te miješati dok smjesa ne postane homogena. Ako nije dovoljno gusto, dodati još brašna.

04.

Na dobro zagrijano ulje žlicom stavljati hrpice smjese i pržiti s obje strane dok ne dobije zlatnožutu boju.

05.

Pečene ocijediti od viška masnoće na upijajućem papiru.

06.

Poslužiti s krumpirovom salatom i svježim rajčicama posipanim peršinom i češnjakom.

žena.hr
1.9.2014.