Pržene mahune i indijski oraščići

Pržene mahune i indijski oraščići

Sastojci

0 kom 3 žlice suncokretova ulja 1 luk, oguljen i vrlo sitno nasjeckan 1 celer, očišćen i nasjeckan 2,5 cm korijena svježeg đumbira, oguljenoga i naribanog 2 režnja češnjaka, oguljenih i smrvljenih 1 crvena chilli paprika, bez sjemenki i sitno nas

Priprema

01.

1. Zagrijte wok ili veliku tavu za prženje, dodajte ulje i kad je vruće, dodajte luk i celer pa lagano pržite uz miješanje 3-4 minute, dok ne omekša. 2. Dodajte đumbir, češnjak i chilli u wok i pržite uz miješanje 30 sekundi. Umiješajte zelene mahune, mangetout grašak zajedno s indijskim oraščićima i nastavite pržiti uz miješanje 1-2 minute, dok oraščići ne dobe zlatnu boju. 3. Otopite šećer u juhi, izmiješajte sa šerijem, umakom od soje i octom. Umiješajte u mješavinu mahuna i pustite da proključa. Lagano kuhajte, povremeno miješajući 3-4 minute, dok mahune i mangetout grašak nisu meki, ali još uvijek malo hrskavi, a umak malo zgusnut. Začinite po ukusu solju i paprom. Stavite u tople tanjure za posluživanje ili u jednu zdjelu. Poslužite sa svježe nasjeckanim korijandrom.

02.

Izvor: Pržena jela Nakladnik: Zrinski d.d., Čakovec

žena.hr
29.8.2016.