Pržena piletina sa umakom od graška

Pržena piletina sa umakom od graška

Sastojci

0 kom 1 kg piletine - bocke, nadbocke, krilca, bijelo
0 kom 1 mala konzerva graška
0 kom vrhnje za kuhanje
0 kom za prilog riža ili pire
0 kom sol, crvena paprika , vegeta

Priprema

01.

pomješajte u maloj zdjelici začine i napacajte piletinu

02.

ugrijete u tavici ulje i pržite piletinu dok ne postane lijepa rumena

03.

kada je sve ispečeno izlijte konzervu graška u tavu sa svom tekučinom i malo sa kuhačom grebite po dnu da se pokupi sve šta se fino zapeklo

04.

kada grašak prokrčka dodajte vrhnje za kuhanje putite da prekipi i probajte jel vam je dosta slano, ako volite pikantinje možete uliti i malo bijelog vina

05.

skuhajte rižu ili napravite pire (naravno dodati u njega malo maslaca i mljeka da bude fin kremast)

06.

odlično paše zelena salata

07.

uživajte!!!

žena.hr
9.4.2010.