Pržena piletina sa šparogama i shiitake gljivama

Pržena piletina sa šparogama i shiitake gljivama

Sastojci

0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom 4 kom. pilećih prsa
0 kom parmezan
0 kom 2 mlada luka, sitno nasjeckana
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom timijan
0 kom 250 g shiitake gljiva, narezanih na manje komadiće
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 500 g šparoga

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

02.

U tavi zagrijte ulje te kratko prepržite piletinu dok ne dobije lagano zlatnu boju. Dodajte luk i češnjak te pržite 2-3 minute.

03.

Dodajte temeljac, timijan, gljive, sol i papar te držite na vatri dok temeljac ne zavrije.

04.

Prebacite sadržaj iz tave u vatrostalnu posudu te prekrijte piletinu šparogama. Poklopite posudu te stavite u pećnicu na 15 minuta.

05.

Kod posluživanja posipajte sa parmezanom, te po želji još malo posolite, popaprite i začinite sa malo timijana.

žena.hr
3.4.2008.