Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom 4 kom. pilećih prsa
0 kom parmezan
0 kom 2 mlada luka, sitno nasjeckana
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom timijan
0 kom 250 g shiitake gljiva, narezanih na manje komadiće
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 500 g šparoga
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte ulje te kratko prepržite piletinu dok ne dobije lagano zlatnu boju. Dodajte luk i češnjak te pržite 2-3 minute.
03.
Dodajte temeljac, timijan, gljive, sol i papar te držite na vatri dok temeljac ne zavrije.
04.
Prebacite sadržaj iz tave u vatrostalnu posudu te prekrijte piletinu šparogama. Poklopite posudu te stavite u pećnicu na 15 minuta.
05.
Kod posluživanja posipajte sa parmezanom, te po želji još malo posolite, popaprite i začinite sa malo timijana.