Prsten od krokanta

Prsten od krokanta

Sastojci

0 kom 1 1/2 žlice maslaca
0 kom 60 g šećera
0 kom 1/2 naranče
0 kom 1-2 žlice likera od naranče
0 kom 100 g očišćenih i narezanih badema
0 kom uljem
0 kom 2 vrećice pudinga od vanilije
0 kom 80 g šećera i 125 ml (1/8 l) hladnog mlijeka
0 kom 1 l mlijeka
0 kom hladnom vodom
0 kom oko 250 g pirjanih marelica
0 kom tučenim slatkim vrhnjem.

Priprema

01.

Za krokant

02.

sa

03.

Za umak od marelica

04.

oprati, osušiti, tanko oguliti koru rezati na tanke rezance, prokuhati u 250 ml soka od marelica;

05.

umiješati, ostaviti umak da se ohladi i dodati ga prstenu od krokanta.

06.

stalnim miješanjem grijati na vatri dok šećer lagano ne potamni

07.

umiješati i stalnim miješanjem dalje grijati na vatri sve dok krokant dovoljno ne potamni, smjesu staviti na tanjur prethodno namazan

08.

staviti da se hladi; po potrebi razbiti na komadiće;

09.

dobro izmiješati sa

10.

te u

11.

pripremiti puding prema uputama na vrećici; usuti ga u kalup oblika vijenca prethodno ispran

12.

staviti da se hladi; čvrsti puding izvrnuti na tanjur i posuti krokantom;

13.

ostaviti da se cijede, sačuvati sok, od toga odmjeriti 250 ml (1/4 l); marelice staviti u sredinu krokanta i ukrasiti

žena.hr
19.2.2013.