Za krokant
Sastojci
0 kom 1 1/2 žlice maslaca
0 kom 60 g šećera
0 kom 1/2 naranče
0 kom 1-2 žlice likera od naranče
0 kom 100 g očišćenih i narezanih badema
0 kom uljem
0 kom 2 vrećice pudinga od vanilije
0 kom 80 g šećera i 125 ml (1/8 l) hladnog mlijeka
0 kom 1 l mlijeka
0 kom hladnom vodom
0 kom oko 250 g pirjanih marelica
0 kom tučenim slatkim vrhnjem.
Priprema
01.
02.
sa
03.
Za umak od marelica
04.
oprati, osušiti, tanko oguliti koru rezati na tanke rezance, prokuhati u 250 ml soka od marelica;
05.
umiješati, ostaviti umak da se ohladi i dodati ga prstenu od krokanta.
06.
stalnim miješanjem grijati na vatri dok šećer lagano ne potamni
07.
umiješati i stalnim miješanjem dalje grijati na vatri sve dok krokant dovoljno ne potamni, smjesu staviti na tanjur prethodno namazan
08.
staviti da se hladi; po potrebi razbiti na komadiće;
09.
dobro izmiješati sa
10.
te u
11.
pripremiti puding prema uputama na vrećici; usuti ga u kalup oblika vijenca prethodno ispran
12.
staviti da se hladi; čvrsti puding izvrnuti na tanjur i posuti krokantom;
13.
ostaviti da se cijede, sačuvati sok, od toga odmjeriti 250 ml (1/4 l); marelice staviti u sredinu krokanta i ukrasiti
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb