oprati u hladnoj tekućoj vodi i kuhati u
Sastojci
0 kom 2-1/2 kg goveđih ili junećih prsa
0 kom 3 kosti
0 kom 2 1/2 slane vode
0 kom 3 mrkve
0 kom 2 poriluka
0 kom 1 komadić celera
0 kom 4 grančice luštrike
0 kom 2 lovorova lista nekoliko zrna papra
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
odstraniti pjenu;
03.
očistiti, oguliti;
04.
očistiti, prerezati uzdužno
05.
oguliti
06.
oprezno oprati i kuhati s izrezanim povrćem, lukom
07.
i mesom oko 2 1/2-3 sata; eventualno iskuhanu tekućinu nadomjestiti vrućom vodom kuhano meso izvaditi iz juhe, izrezati na ploške, složiti na zagrijan pladanj juhu procijediti, jedan dio preliti preko mesa, a ostatak poslužiti zasebno.
08.
1/2-3 h
09.
krumpir kuhan u juhi ili slanoj vodi, miješana salata.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb