očistiti i narezati na kockice;
Sastojci
0 kom 2 luka
0 kom 1 struk poriluka
0 kom 800 g ribljih fileta (losos, grgeč)
0 kom 1 čašu slatkog vrhnja
0 kom 1/2 čajne žlice instant riblje juhe
0 kom cayenne-papar sol limunov sok
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 400 g crvene, zelene i žute paprike
0 kom 3 mesnate rajčice
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 30 g maslaca ili 3 žlice ulja
0 kom 1/2 čajne žlice sušene majčine dušice;
0 kom malo suhe ili svježe kadulje
0 kom 1 list lovora
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina
Priprema
01.
02.
dobro oprati, razrezati po dužini, izrezati na oko 1 cm dugačke komadiće, ponovno oprati i ocijediti;
03.
dodati povrću
04.
posuti po povrću, dobro promiješati i staviti ribu u povrće uz
05.
još malo pirjati.
06.
-15 min
07.
riža ili krumpir kuhan u slanoj vodi.
08.
raspoloviti, odstraniti peteljke, sjemenke i bijele stijenke, oprati, izrezati na rezance;
09.
potopiti kratko u kipuću vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, razrezati na ploške, izrezati zeleni dio i narezati na kockice;
10.
očistiti i zgnječiti
11.
zagrijati i pirjati povrće sa
12.
posuti
13.
dodati
14.
dodati i pirjati 8-10 min.
15.
isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na manje filete;
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb